TREIBBALL
Bollvallningssport där alla raser kan delta!
Treibball är en ny hundsport som är på väg att ettablera sig i Sverige. Bollvallning skapades 2006 av holländaren Jan Nijboer och hämtades in till Sverige från Tyskland av Linda Wester. Treibball går ut på att hunden ska "valla" 8st bollar på spelplanen in i fållan med hjälp av föraren som dirigerar hunden stående från fållan.

Treibball är en sport där samspel mellan människa och hund premieras, samarbetet ska vara så effektivt som möjligt med så få signaler som möjligt. Föraren dirigerar hunden med hjälp av röstkommando, handtecken eller med hjälp av visselpipa. Det är absolut förbjudet att skrika och svära på sin hund då man deltar på tävling. Det finns flera olika varianter att utveckla och försvåra bollvallningen med- hindervallning - 2 hundar vallar samtidigt- vallning med gömda bollar- vallning där föraren rider på häst och jobbar med hunden. 

Denna bollvallning är en perfekt aktivering för vallhundar när man inte har tillgång till djur, men det roliga är att alla typer av raser stora som små fungerar alldeles utmärkt till denna gren också! För att komma igång med träningen behövs en gräsplan, bollar, targetstick, musmattor, en klicker, gott godis, leksaker, vallningskepp och ett mål.
Let the game begin!

Vi kommer under hösten -09 erbjuda kurser i Treibball, för att se planerad kursstart gå till kursverksamheten.
Kontakta oss för mer information och bokning

Dip.Treibballinstruktör
Jeanette Arnesson 0122-41037 mobil 076-6272870
hundlycka.jeanette@hotmail.com

| Svar

Senaste kommentarer

02.08 | 19:24

Kommer ni ha någon freestyle kurs under hösten? :)

22.06 | 12:33

Lego ser taggad ut! Härligt!!

07.01 | 18:53

Söööööt !!!!!!!

07.01 | 18:51

Vilken fin glaskupa !