KANTARELLSÖK
LÄR DIN HUND HITTA SKOGENS GULD EN KURS DÄR MAN FÖRENAR NYTTA MED NÖJE!

Kantareller kan vara svåra att hitta, de växer vanligen undanskymt, lågt och skuggigt, ofta under ris, rötter och annat som döljer dem. Dessutom döljer sensommarens och höstens alla gula löv kantarellerna väl. Men genom hundens otroliga luktförmåga, deras oändliga villighet att lära sig och deras outtröttliga samarbetsförmåga kan vi lära den visa oss "skogens guld" åt oss! Hundar är helt överlägsna i svampskogen, de finner betydligt mer än vi på kortare tid än vi någonsin kan göra. Det är därför som kantarellsök med hund är så framgångsrikt, för visst är det ju mycket smartare att låta hunden effektivt nosa upp kantarellerna än att försöka upptäcka läckerheterna bland allt som kamoflerar dem så väl.

Att söka kantareller är något som alla hundar kan. En trevlig aktivitet för alla raser och blandraser stora som små. Kantarellsök är ett naturligt arbete för våra hundar som har ett behov av att få jobba med mentala uppgifter. Själva svampsöken kommer ge våra hundar ett tillfredsställande arbete med hjärnan, samtidigt ge dem bra fysisk motion. För vår del ger svampsöken, mycket frisk luft, god motion, en stunds delad glädje och mer svamp i korgen! Svampsök är med andra ord bra för alla i familjen.

Vi erbjuder kurser i kantarellsök, för att se planerade kursstarter gå till kursverksamheten. För mer information och bokning kontakta oss.

Dip.Kantarellsöksinstruktör
Jeanette Arnesson 0122-41037 mobil 076-6272870
hundlycka.jeanette@hotmail.com

Dip.Kantarellsöksinstruktör
Helen Lindergren 0122-91008 mobil 070-3448397
hundlycka.helen@hotmail.com

| Svar

Senaste kommentarer

02.08 | 19:24

Kommer ni ha någon freestyle kurs under hösten? :)

22.06 | 12:33

Lego ser taggad ut! Härligt!!

07.01 | 18:53

Söööööt !!!!!!!

07.01 | 18:51

Vilken fin glaskupa !