RALLY-LYDNAD
SPORTEN SOM HAR FAMILJEHUNDEN I ÅTANKE OCH SOM FRÄMJAR SAMARBETE OCH GLÄDJE!
Rally-lydnad är hundsporten som passar de allra flesta och som har den vanliga familjehunden i åtanke! Målsättningen med träningen är att skapa en hund som fungerar väl i hemmamiljö tillsammans med familjen likaväl som på offentliga platser tillsammmans med andra hundar. Teamet strävar efter smidighet och uppmärksamhet med positiv utstrålning.

Rally-lydnad är en sport där "teamet" hund och förare genomför en bana som designats av en rallydomare. Banan består av utmärkta skyltar som beskriver övningar som ska utföras. Banan innehåller 10-20 övningar beroende på vilken svårighetsgrad banan har. Utförandet av varje övning illustreras genom bild och text på varje skylt. Bedömningen är mer generös än i traditionell lydnad.

Föraren får kommunicera obegränsat med hunden genom röst- och eller teckenkommando. Kommunikationen skall användas för att uppnå bästa möjliga genomförande. Föraren får prata, uppmuntra, klappa i händerna eller använda verbala uppmuntrande förstärkningar i syfte att uppnå bästa möjliga resultat. Även otaliga upprepningar av röst eller teckenkommando är tillåtet.

Det är ej tillåtet att ge hundarna tillrättavisande, åthutande eller för hunden obehaglig röst eller teckenkommando. Föraren får inte medvetet vidröra hunden.

En bana för rally-lydnad skall vara minst 15gånger 20 meter, men en yta på 15gånger 24 meter rekommenderas. Ett antal skyltar är utplacerade beroende på i vilken klass man tävlar i, på dessa skyltar står det vilken övning som ska utföras, vilket håll man ska svänga osv. Tävlingsformen bjuder på variation, spänning med inslag av traditionell lydnad, agility och freestyle.

Du kan träna rally för att tävla men framför allt är detta riktigt roligt och ger enorm kontakt och följsamhet med din hund i vardagen. Rally passar alla!

Vi erbjuder kurser i rally-lydnad, för att se planerade kursstarter gå till kursverksamheten.
Kontakta oss för mer information och bokning

Dip.Rally-lydnadsinstruktör
Jeanette Arnesson 0122-41037 mobil 076-6272870
hundlycka.jeanette@hotmail.com

Dip.Rally-lydnadsinstruktör
Helen Lindergren 0122-91008 mobil070-3448397
hundlycka.helen@hotmail.com

Rallylydnads deltagare sommaren -09

| Svar

Senaste kommentarer

02.08 | 19:24

Kommer ni ha någon freestyle kurs under hösten? :)

22.06 | 12:33

Lego ser taggad ut! Härligt!!

07.01 | 18:53

Söööööt !!!!!!!

07.01 | 18:51

Vilken fin glaskupa !