KLICKERTRÄNING
UPPTÄCK KLICKERTRÄNINGENS FANTASTISKA VÄRLD OCH DESS MÖJLIGHETER!
Klickerträning är en fantastisk träningsform för både hund och ägare. Klickern är ett hjälpmedel för snabbare, effektivare och framförallt roligare inlärning som kommer att bidra till ett bra samarbete med din hund. Klickerträning är baserad på operant betingning med positiv förstärkning som grund.

Det finns många fördelar med att klickerträna!
- Man jobbar i huvudsak med att belöna önskade beteenden istället för att korrigera fel. Det ger arbetsglada hundar som tycker om att träna och som inte är rädda för att göra fel.
- Eftersom hunden redan från början lär sig att erbjuda beteendet frivilligt i träningen, får man en hund som hela tiden deltar frivilligt i träningen. Man behöver inte bekymra sig över dålig kontakt om man har en ordentligt klickertränad hund.
- Ett beteende som lärts in med hjälp av klickerträning verkar lättare att generalisera till nya miljöer och situationer. Det vill säga om hunden lärt sig en sak i en situation så är det lättare att lära den göra samma sak lika bra i andra situtioner.
- Med hjälp av klickern kan du förstärka väldigt exakt, timingen på belöningen blir bättre. Träningen blir mer effektv, du spar tid och du kan få exakt den precision du ä ute efter.
- Klickerträning blir riktigt roligt när du har hållit på ett par månader. Efter ett tag får du vad vi kallar en "klickerklok" hund. En klickerklok hund har lärt sig spelreglerna ordentligt, den älskar att träna, den erbjuder beteenden så det sprutar och är väldigt kreaktiv. Nya övningar går otroligt fort att lära in. Det är en riktig kick att få uppleva den känslan att träna hund på.
- Som klickertränare blir du duktig på att observera beteenden och "läsa" hunden, dela upp träningen i små delmål och att öka kraven i små steg som är anpassade till hunden.
- Klickerträning är otroligt roligt och man blir helt enkelt på bra humör av att träna på detta sätt!

Vi erbjuder kurser i klickerträning, för att se planerade kursstarter gå till kursverksamheten. Kontakta oss för mer information och bokning.

Dip.Instruktör Jeanette Arnesson 0122-41037 mobil 076-6272870
hundlycka.jeanette@hotmail.com

Dip.Instruktör Helen Lindergren 0122-91008 mobil 070-3448397
hundlycka.helen@hotmail.com

| Svar

Senaste kommentarer

02.08 | 19:24

Kommer ni ha någon freestyle kurs under hösten? :)

22.06 | 12:33

Lego ser taggad ut! Härligt!!

07.01 | 18:53

Söööööt !!!!!!!

07.01 | 18:51

Vilken fin glaskupa !